2018 28 Sillé-le-Guillaume - Beaumont s/Sarthe

Dinsdag 7 augustus Etappe 106

Link naar de foto's

Om kwart voor zes loopt de wekker af, en een kop koffie en half uur later zijn we op pad. Het heeft niet veel afgekoeld vannacht en is nu al zweterig. We zijn wel benieuwd hoe het zal gaan: vanmiddag zou het afkoelend onweer moeten komen en dan zijn we zeker nog niet op onze bestemming voor vandaag, want dit is de langste etappe die onmogelijk is in te korten: 25 km. Rob is gelukkig wel eindelijk hersteld van de bijna zonnesteek een paar dagen geleden.

De eerste 7 kilometer gaan nog door bos: de uitlopers van parc de Normandie-Maine. Net voor we het bos en daarmee het park verlaten, ontbijten we op een kleine rotspunt. Heel mooi en een waardig afscheid van dit gebied. De komende 5½ dag wordt het vlakker en zijn er geen rotsen meer. Het lijken ook geen heel bijzondere etappes te worden, maar we zijn vaker verrast door de paden-uitzetters.

Het gaat in ieder geval goed verder vandaag, want na het bos komen we in een heuvelgebied met nu en dan wat uitzicht en regelmatig holle wegen of toch nog stukken bos. Dat is aangenaam want zo hebben we nog steeds redelijk wat schaduw. Na een yoghurtjes pauze dalen we definitief af van de hogere heuvels het laagland van de Sarthe in. Tot onze verrassing zijn er een paar zonnebloemvelden, wat we zo noordelijk niet hadden verwacht. Nu beginnen een 100 kilometer zuidelijker wel de eerste wijngaarden, dus we zijn toch al echt in midden Frankrijk.

Uit donkere wolken vallen een paar druppels, maar dat is het ook wel. Het onweer lijkt vooralsnog niet door te zetten. De luchtvochtigheid bereikt wel pieken en we zweten wat af. Dankzij het vroege vertrek zijn we al om 15u. in Beaumont s/Sarthe. Marion is stuk en is heel gelukkig met de airco in het café/rookwarenwinkel/gokpaleis waar we neerstrijken. We blijven hier een uur, waarbij Rob nog de klassieke foto van dit dorp maakt (vanaf de nieuwe hoge brug is uitzicht op de romaanse brug, de Sarthe en de oude stad) en inkopen doet. Volgens de TV is het warmste punt van Frankrijk op dit moment Auxerre met 40°C!

Achterin deze kleine stad ligt de gemeentecamping waar we ons tentje zetten. Na het douchen kijken we onze ogen uit op de medekampeerders: vooral Nederlanders en Engelsen en vooral grote tot enorm grote caravans. This is so not us! We zijn blij dat we morgen weer verder trekken. We eten vanavond heel goed: bij het hotel van dit plaatsje hoort een goed restaurant en we trakteren ons op het betere menu. Subliem! De échte Franse keuken met o.a. een soort wortelmousse en gestampte groene kool bij de vis of Loué kip. Die laatste wil Marion graag proberen, want die komt uit deze streek en we hebben al regelmatig een Loué kip bord bij een boerderij gezien. Natuurlijk een Sarthe wijn erbij, die van de Côtes de Loir. Nog een paar etappes en dan zijn we daar (dat wordt wel 2019). Als we gaan slapen is het nog steeds droog. De vraag is waar die regen blijft.

Vorige dag      Volgende dag