2018 34 Marigné-Laillé - Mayet

Maandag 13 augustus Etappe 111

Link naar de foto's

Onze laatste dag alweer. Ook vanmorgen zijn we blij met het afdak, want het regent weer. Zo vertrekken we deze laatste dag weer in vol regentenue voor de slechts 17 km. die we nog hebben te gaan. Na 3 kilometer verlaten verharde weggetjes zijn we in het grote bos van Bercé. Dat is gelukkig loofbos, dus een stuk aangenamer dan gisteren. We volgen eerst nog wat rechte banen, maar dan volgt een klein pad door een dal naar een bron (Fontaine de la Coudre). Dit is een buitengewoon prettig en mooi stuk bos, zeker nu de zon weer tevoorschijn is gekomen.

Nadat de regenspullen weer zijn ingepakt, volgt een koffiepauze in de volle zon aan een picknicktafel en dan een uur een lange rechte bosbaan die alleen maar wordt onderbroken door 3x een beekdal over te steken. Hoewel het dennenbos is, is het toch mooi vanwege de enorme hoeveelheid mos die de bodem bedekt. Het is nu stug doorlopen: we hebben het mooiste wel gezien en weten dat het toch ten einde loopt. Gelukkig is er toch nog wat afwisseling in de vorm van een stukje heidegebied en een vochtig dal, voordat we onder de autoweg door Mayet naderen. Hoewel dit dorp groter is dan veel van de andere dorpen die we hebben gepasseerd (3000 inwoners) oogt het weer behoorlijk verlaten. Om 14:45u. maken we onze eindfoto bij de oude wasplaats die ze momenteel restaureren. De beginfoto volgend jaar zal wel zonder dranghekken zijn.

We vorderen nu al aardig in Frankrijk: we hebben al 1/3 van de 2100 Franse kilometers gelopen. Normandie-Maine kenmerkte zich vooral met drie zaken: de hittegolf met 5 dagen met meer dan 35°C, de vele ontmoetingen en gesprekken met locals maar vooral met andere lange afstandsreizigers en tenslotte de vele bossen, heuvels en nu en dan wat rotspartijen. Geen gebied waar je normaliter twee weken op vakantie zou gaan, maar voor ons als wandelaars toch heel aangenaam. Volgend jaar volgen nog twee gelijkwaardige vlakke tochten door minder toeristisch gebied, daarna volgen de laatste vier toch weer flink bergachtige stukken door Zuid-Frankrijk en op Corsica. We zijn nu al aan het bedenken hoe we onze vakanties daarna gaan invullen…

Vorige dag     Volgende dag