2019 12 Pont-de-Ruan - Veigné

Dinsdag 11 juni Etappe 121

Link naar de foto's

Ondanks de warmte in de kamer hebben we goed geslapen. We ontbijten beneden in de keuken van Nathalie die wat is ontdooid en we praten wat over onze tocht en het leven. Ze doet aan alternatieve geneeswijze: ontspannende massages bij burn-outs e.d. De prijs hangt af van wat ze inschat dat mensen kunnen missen. Een mooie herkansing van de kennismaking gisteren. Als we vertrekken schuift Marion de trap omlaag, doordat ze bergschoenen niet aan heeft en de rugzak omlaag drukt. Gelukkig is niets gebroken, maar we moeten zien hoe het nu verder loopt.

Het blijkt ineens weer een stuk warmer (en droog). Vandaag gan dus direct de T-shirts aan. We stoppen onderweg even bij een bron die Nathalie ons wees (kristalhelder water) en buigen na een stuk door het Indre dal weer omhoog het plateau op. Onze verwachting voor vandaag lag heel laag, want dit stuk Indre dal ligt vlak onder Tours en is daardoor flink volgebouwd en doorsneden door (auto)wegen en rails. Nu blijkt al direct dat er óók dan verrassingen zijn, want het dal van de Morispon is mooi en vrij steil.

Bij Monts lopen we het dorp in en wordt bij de SuperU veel vers ingekocht. We nuttigen al direct een nectarine en yoghurt op de parkeerplaats, dat scheelt weer gewicht. De rest (vers brood, tomaat, mozzarella) volgt aan de ingang van Montbazon, nadat we zes kilometer stug hebben doorgelopen langs huizen, over snelwegen en rails. Dit is dus dat verwachte saaie stuk. In Montbazon duiken we een café in omdat er een flinke bui over trekt. Als die voorbij is lopen we door een aardige oude straat met vakwerkhuizen en een stadpoort en buigen dan omhoog naar het fort. Daar maken we wat foto’s, maar het is niet echt fotogeniek. Het loopt uitzonderlijk goed vandaag en Veigné, onze geplande rustdag, nadert snel. Voordat we er zijn krijgen we onverwacht nog een uitermate mooi stuk natuur: een beekje dat door mergel snijdt en een prachtig hellingbos. Dit lopen we wel weer in regenkleding, want het blijft wisselen met droog en regen.

Al om 16u. zijn we in Veigné waar we op de camping een tourcaravan kunnen huren voor € 39,- per nacht. Dat doen we, want ondertussen regent het nog harder en is het zelfs koud. We hebben geen idee wat we vannacht of morgen met onze rustdag voor een weer kunnen verwachten. Omdat de laatste twee nachten vrij kamperen worden, nemen we daarom nu maar een 100% zekere droge rustdag. Er is een nieuwe uitbater van de camping en hij vraagt of we ook iets willen drinken. Hij opent namelijk het restaurant even voor 5 mannen met motors die ook hun tentje op de camping hebben opgezet.

Onze caravan is oud en klein, maar prima voor ons: een bed, tafel en stoelen, licht, stroom en zelfs verwarming die ook nog even aan gaat. We eten pizza in het dorp deze avond. Natuurlijk zijn we de enigen die er eten. De mannen van de motors komen pizza afhalen en blijken uit Wales te komen. Ze verwachten hun maat vanavond, die moest vanwege verlopen paspoort achter hun aan reizen. Als de pizza’s klaar zijn, komt hij net aanrijden.

Vorige dag      Volgende dag