2019 13 Tours

Woensdag 12 juni Rustdag

Link naar de foto's

We hebben de juiste keuze gemaakt, want buiten is het nat en koud. Volgens plan nemen we om 9 uur de bus naar Tours en omdat op de camping de wasmachines nog niet zijn geplaatst, gaat wat we aan kleren niet aan hebben in een minirugzakje mee naar de stad. Naast de was doen staan nog twee zaken op het programma voor Tours: inkopen doen voor de resterende avonden (onze pakjes zijn namelijk op) en een foto van een IGN kaart bemachtigen, zodat we de GR46 kunnen volgen en niet de combinatie van GR46-variant en de route de Compostella, zoals we thuis hadden bedacht. Dit is namelijk korter en we hebben blijkbaar tot nu toe ook de hoofdroute van de GR46 gevolgd en niet de GR46a zoals op de IGN-kaarten staat.

Vanuit het station beginnen we ook met ons stukje sightseeing. Eerst lopen we naar de kathedraal. Mooi zoals alle kathedralen, maar de 200 jaar oude Libanonceder in een park vlakbij is écht indrukwekkender. Die heeft een stamomtrek van 7½ meter en is >30 meter hoog! We draaien een straat in naar de rest van het centrum en daar is een wasserette: de was in een machine (wasmiddel van een aardige inboorling geleend) en ergens een kop koffie scoren. Daarna de was in de droger en deel 1 van onze planning is voltooid. Iets verder kopen we in een Carrefour een blik tajine en een zakje voorgekookte rijst. Dat zal voor één van de laatste avonden ons avondmaal worden.

Ondertussen regent het flink, dus ons gepland lunchen op een terras op het mooiste plein van Tours valt letterlijk in het water. Place Plumerau is ondanks de regen erg mooi met zijn vakwerkhuizen, maar het oogt met dit weer ook wel troosteloos. We eten een vegaburger in een leuk modern zaakje en hopen dan op weg terug naar het busstation dat ook deel drie van ons plan kan worden ingevuld. In een grote vestiging van FNAC vinden we een wandelgids met lokale tochten in de Loirestreek en daarin staat precies het stuk GR46 waarvan we het kaartje missen. Snel een foto gemaakt en we zijn klaar! De Tours-missie is geslaagd. Het was jammer van dit slechte weer, maar beter nu dan tijdens een wandeldag.

Om half drie zijn we terug op de bijna lege camping (behalve ons is er nog 1 Italiaan die in een tentje overleeft). Nu klaart het weer op en we kunnen zelfs een tijd in de zon zitten en de resterende was doen en drogen. We eten pas tegen half acht: aspergesoep uit een pakje met brood en we liggen voor ons doen laat in bed tien uur. Marion heeft ondertussen een enorme blauwe plek (van die trap-val gisteren), maar heeft er bij het lopen nauwelijks last van. Dat valt al met al nog mee.

Vorige dag      Volgende dag