2019 15 Courcay - l'Isle-Auger

Vrijdag 14 juni Etappe 123

Link naar de foto's

Het was hier best rustig en vlak. Evengoed zijn we zoals altijd bij vrij kamperen op tijd op en ook op tijd weg (8 uur). Een tegenvaller: de broodautomaat is leeg, we eten dus wat restjes en stellen het ontbijt uit tot Reignac s/Indre over 6 kilometer, waar een bakker en winkel liggen. Het is in ieder geval droog vandaag en ziet er qua bewolking ook goed uit. We gaan weer het plateau op en dat wordt tweemaal onderbroken door een beetje glooiing met bos. Even voor Reignac ligt een armoedig woonwagenkampje en aan de rand van het dorp een behoorlijk groot kamp. Ze drogen de was in bomen en struiken en tappen illegaal stroom af van een verdeelkast. We kunnen er geen oordeel over vormen, maar dit is wel echt armoede troef. In Reignac kopen we vers brood en ontbijten we op een camper-parkeerplaats aan de andere kant van de Indre. Zoals bij elk dorp hier is bij zo’n plek een paal waar water en stroom kan worden verkregen tegen penningen. Zo verdienen de gemeentes nog een beetje aan dit soort vrijkampeerders.

De volgende 6 kilometer bestaan voornamelijk uit een groot prettig bos (Bois de Reignac) waarin een heel oude eik staat, gevolgd door een landweg in de verwilderde uiterwaarden van de Indre. Het wordt behoorlijk warm nu en we nemen daarom in een speel/visserspark langs de rivier bij Azay s/Indre een uitgebreide pauze. Daarin wordt de tent gedroogd die zoals elke dag kletsnat is ingepakt, en het eindblaadje voor morgen ’15 jun 19 Loches’ gemaakt. Traditie is dat Rob de contouren tekent en Marion die inkleurt. We lopen na onze pauze ook even het dorp in. Dat levert een mooie foto vanaf de brug op en een koud drankje in het café/restaurant dat hier goed draait gezien de drukte.

Terug op de route is het toch alweer half 3 en zelfs heet te noemen. We hebben geluk dat ook nu weer een ruig (en beschaduwd) pad langt de Indre volgt. Als we het dal hebben verlaten en naar het plateau zijn geklommen (het hoogteverschil is hier ruwweg 30 meter), maken we langs de rand van de weg tegen een muur van veldbloemen ons avondeten. Omdat we vrij zullen kamperen kan dat net zo goed nu al. Het avondeten bestaat uit een blik tajine met voorgekookte rijst. Best lekker, maar onze poging om het ‘au bain marie’ warm te krijgen lukt niet echt.

Het resterende uur lopen bestaat uit een klein stukje van het grote bos van Loches (saaie rechte boswegen) en een afdaling naar de Indre. We hebben hier vooraf op van alle manieren geprobeerd een overnachtingsadres te regelen, maar het ezelverhuurbedrijf doet geen kamers meer, de AIRBNB-mensen reageerden niet en degene die hier een vakantiehuis verhuurd wil minstens 2 nachten verhuren (en houdt daaraan vast ondanks dat het nu dus leeg staat). Daardoor wordt dit weer vrij kamperen en dat is net als gisteren een meevaller. Naast een half ingestorte romaanse brug uit 1300 ligt namelijk een grasveld met picknicktafel. Het is redelijk vlak en uit het zicht, dus hier hoeven we niet lang over te denken. We eten nootjes en brood en bekijken de brug van alle kanten: twee van de vier bogen staan nog, de andere zijn ingestort. Speciaal! Dit is daarmee in ieder geval een fraaie laatste overnachting van deze tocht.

Vorige dag      Volgende dag