2019 2 le Lude - Dénezé-sous-le-Lude

Zaterdag 1 juni Etappe 113

Link naar de foto's

We ontbijten met het restant Nederlands brood, drogen de tent op een hek en lopen dan door le Lude naar de andere kant van het stadje om bij de Intermarché inkopen te doen voor een paar dagen. Zo kunnen we morgen heel vroeg vertrekken en hoeven we niet te wachten op het openen van de supermarkt in Noyant. Het is nu namelijk al erg warm en morgen wordt het nog heter. We nemen daarom ook ORS. Dat was de les van de hittegolf vorig jaar: alleen maar veel water drinken is niet genoeg, je moet dan ook de mineralen bijvullen. Daarom hebben we nu wat zakjes ORS meegenomen. Het gaat nu eerst over vlakke landwegen door de velden. Daarna komt een dal en vervolgens een bos waar we in de schaduw een appel eten. Het is twaalf uur en al snikheet.

Drie kilometer verder slaat de GR rechtsaf, waar die volgens onze kaart rechtdoor zou moeten gaan. Het lijkt erop dat de aanpassing korter zal worden, dus die volgen we. We komen in het dorp Broc uit. Er is een overnachtingsgelegenheid en dat zal wel de reden van de omleiding zijn. De oorspronkelijke GR36 kwam door bijna geen enkele plaats, dus was het puzzelen voor slaapplekken en eten. We lunchen meer dan een uur onder de bomen op het plein naast de gedrongen kerk en maken gebruik van de openbare WC en kraan ernaast.

Terug op de oude GR-route hebben we een kilometer gewonnen; vandaag dus maar 21,6 km. Vanwege de hitte delen we nog een zakje ORS. Gelukkig draait de route een groot bos in en daar is gedurende een half uur redelijk wat schaduw. We komen uit bij de abdij van Boissière waar we aan de grote vijver een korte pauze houden. De abdij is trouwens meer een kasteel met bijbehorende tuinen dan een abdij, wel mooi.

Voor onze overnachtingsplek lopen we een stukje terug en dan twee kilometer door de velden naar Dénezé s/le Lude. Daar ligt een kleine gemeentecamping, maar alles is gesloten. Er komt een camper en die kan vanwege de gesloten slagboom het terrein niet eens op. Hij blijft wachten en na een kwartier komt een mevrouw met de sleutels en wordt het terrein, de douche en de WC geopend. We betalen € 9,- en krijgen te horen dat we niet aan de vijverkant mogen kamperen, maar op één van de vijf officiële plekken moeten staan. Zo gezegd, zo gedaan: tent opzetten, aan een picknicktafel rosé gedronken en één pakje rijst/groente mix gedeeld die wat tegenstaat omdat die zo zout is (7,9 gram per 100 gram!). Na de prima douche gaan we op tijd naar bed, want morgen willen we heel vroeg vertrekken vanwege de verwachte 32°C. Zoals verwacht zijn we vandaag net als gisteren geen echte wandelaars tegen gekomen.

Vorige dag      Volgende dag