2019 3 Dénezé-sous-le-Lude - Rillé

Zondag 2 juni Etappe 114

Link naar de foto's

De kikkers en vogels hebben ons een beetje uit onze slaap gehouden met hun kabaal. Dat is het nadeel van de juni-trektochten. Evengoed staan we zoals gepland vroeg op en zijn we na een kop koffie om 7 uur op weg. We hadden eerst een omweg via Noyant gepland om daar inkopen bij de Intermarché te kunnen doen, maar dat hoeft niet meer omdat we in le Lude voor meer dagen hebben ingekocht. De GR buigt echter wel naar Noyant en er is dus weer een routeaanpassing. We ontbijten in het dorp in een park en zijn benieuwd hoe de route verder zal gaan. Die blijkt voornamelijk langs een oude en niet meer gebruikte spoorlijn te gaan. Daarmee wordt ook deze keer onze route een stukje korter dan gepland.

Zo schiet het behoorlijk goed op: Als we om elf uur een pauze houden om de tent te drogen, hoeven we nog maar 11 van de geplande 24 kilometer. Niet alleen de tent wordt hier trouwens gedroogd, ook de schoenen en sokken van Marion, want er zit een gat in de schoenen en door het natte gras is alles kletsnat. We hebben vanaf hier alleen nog maar bos tot onze camping van vandaag. Dat het een groot bos is merken we al snel aan twee herten die 10 meter voor ons het pad oversteken en even later een vos. Ook al is het nu bos, we lopen helaas toch nog stukken in de zon en daar is het echt heet. Onze lunchpauze wordt dan ook onder een grote eik in de schaduw gehouden. Heerlijk: appel, brood met makreel, koffie en even liggen.

De laatste kilometers slepen zich voort, maar toch zijn we nog voor vier uur op de camping bij Rillé. Het is een luxe outdoor camping in het bos aan een groot meer met blokhutten en huurtenten. Bij elke kampeerplaats ligt een picknicktafel en auto’s mogen niet op het terrein. Best goed opgezet dus. Het lounge-achtige zwembad en Riviera-geklede volk maakt het echter te namaak outdoor.

Het voordeel van zo vroeg hier zijn is dat we alle tijd hebben voor een aperitief met pinda’s en spelletjes, en de was draaien en drogen. Het restaurant is juist vandaag op zondag gesloten, dus we maken een soort koude schotel met twee potten erwten en wortelen, een pot augurken en een blik tonijn. Dat blijkt een prima maaltijd op te leveren. Met alle kleren weer schoon en fris gaan we tegen tien uur slapen. Morgenvroeg wordt regen verwacht.

Vorige dag      Volgende dag