2019 4 Rillé - la-Breille-les-Pins

Maandag 3 juni Etappe 115

Link naar de foto's

Het motregent een beetje als we op staan. Nou ja: het is in ieder geval beter dan we vooraf dachten. We breken de tent af en ontbijten in de receptie-blokhut en pakken daar ook alles in. We vertrekken vervolgens in volledige regenbepakking, voorbereid op een natte dag. Het gaat nu eerst 7 kilometer door hetzelfde bos als gisteren. Daar begint het inderdaad te regenen, maar dat neemt ook weer af en als we het bos verlaten is het zelfs droog.

Ook vandaag is weer goed voor wat wild: eerst een zwarte marterachtige en dan bij de koffie-en toiletpauze een hert voor ons langs de rand van de landweg. Dat is toch bijzonder zo ver van het bos. Bij deze pauzeplek liggen ook wat grotten. Op de kaart staan er nu steeds meer aangegeven, maar je moet wel weten waar je moet zoeken want ze zijn overgroeid door kleine bosjes.

Weer op pad begint zelfs de zon weer te schijnen en wordt het warempel warm. Dat is een stuk beter dan verwacht. Samen met tal van klaprozen en weer wat lichte heuvels maakt het de middag heel aangenaam. Er volgen nog zes kilometer boswegen en dan zijn we al in het dorp la-Breille-les-Pins. We hebben hier een kamer in het hotel geboekt en konden ons daar eigenlijk niets bij voorstellen: een hotel in een dorp met 600 inwoners waar nog niet eens een café of winkel ligt. We gingen er dus vanuit dat we de enige gasten zouden zijn. We krijgen telefonische een code waarmee we binnen kunnen, want het opent pas om 18u. Er liggen maar liefst vijf kamersleutels klaar op de receptiebalie, dus we zijn vandaan niet de enigen.

Het is even bijkomen, douchen, tent en schoenen drogen en dan een biertje. Nu blijkt dat het restaurant in de Michelin-gids staat. Het avondeten wordt dan ook iets bijzonders. We kiezen voor een tafel buiten op het terras. Blijkbaar hebben we doorgegeven dat 1 persoon vegetariër is en daar is rekening mee gehouden. Marion houdt het daarom bij vis vandaag. Een mooie maaltijd volgt met o.a. pompoenijs, tuinbonen met rettich en schelvis. Heerlijk! We zijn zoals verwacht niet de enige gasten: voornamelijk oude wat chiquere stellen. Zoals altijd liggen we tegen tien uur in bed.

Vorige dag      Volgende dag