2019 5 la-Breille-les-Pins - Saumur

Dinsdag 4 juni Etappe 116

Link naar de foto's

We hebben ondanks de dichte luiken en het échte bed maar matig geslapen. Het is namelijk zoals altijd na een aantal dagen buiten, voor ons nu veel en veel te warm. Omdat er buiten bij onze kamer iets wordt gebouwd, staat daar de hele nacht een bouwdroger te loeien. Het was dus kiezen tussen warmte of geluid. We hebben voor het eerste gekozen, maar wel de ventilator in de kamer laten draaien. Om klokslag acht uur ontbijten we en zoals gedacht is dat ook super verzorgd. We zijn benieuwd naar de rekening van dit alles. De kamer was goedkoop (€ 68,-), het diner ook (€ 23,50 p.p.), maar ontbijt, wijn en drankjes tikken aan: € 170,- in totaal. Het was wel een mooie ervaring.

We vertrekken nog met de truien aan, maar het wordt al snel warm. We lopen ook vandaag eerst weer zes kilometer door hetzelfde bos als de vorige dag. Dit hoort bij de mooiste bos dat we deze vakantie hebben gehad: een beetje glooiend, mooie smalle paadjes en afwisselend dennen, loofbomen en hei. Als we uit het bos komen zijn we in het Loire dal: een brede vlakke strook landbouwgrond met veel bebouwing, plastic kassen, maneges enz. Dit is niet het mooiste stuk landschap, maar we moeten hierdoor om aan de andere kant te komen. We wijken iets af van de GR36 en lopen het dorp Allonnes in, zodat we échte koffie kunnen drinken en wat kunnen inkopen. Ook dit dorp verdiend geen schoonheidsprijs, maar ach: het weer is goed terwijl we wat regen hadden verwacht.

Er zijn nog twee meevallers: de 5 kilometer tussen Allonnes en het buitengebied van Saumur is rustig en mooi groen; geen wegen, huizen of kassen. Daarnaast maakt de GR geen U omweg van meer dan drie kilometer, maar gaat hij rechtdoor waardoor we op een prachtige plek langs een langzaam stromende rivier uitgebreid kunnen lunchen. De resterende twee uur trekken zich lang, want het is warm, we zijn na 5 dagen lopen moe en het is een verrommeld landschap. We moeten het doen met het uitzicht op het haast vierkanten en witte kasteel van Saumur hoog boven de stad voor ons. Zelfs in de stad en op het eiland in de Loire waar de camping ligt, trekt het nog lang: de camping ligt op het uiterste puntje van het eiland. Evengoed staat onze tent daar om 16u. De eerste vijf dagen met meer dan 100 kilometer zitten erop.

Het is hier goed geregeld voor wandelaars en fietsers: die staan aan de rand van de camping bij elkaar en er is een afdak met koelkast, gasfornuis, tafels, stoelen, stroom en licht. We halen wat appelsap en chips en nuttigen die aan een tafel. Er zijn hier ook een soort kippenrennen te huur: een zeil op hout gespannen op 2 meter hoogte, daarboven canvas doek en daaronder een picknicktafel. Ze worden nog best veel gebruikt, vooral door fietsers waar het hier van barst. Na verslag schrijven, puzzelen en spelletjes gaan we bij het campingrestaurant eten: vega pizza. Het is erg druk hier, vooral oudere Engelse en Nederlandse stellen met campers. We kunnen ons (nog) niet voorstellen ooit zo op vakantie te gaan. We gaan zowat als laatste weg uit het restaurant (21u.!) en liggen een half uur later in de tent.

Vorige dag      Volgende dag