2019 9 Chinon

Zaterdag 8 juni Rustdag

Link naar de foto's

We hebben prima geslapen! Jammer dat we hierin geen tweede nacht kunnen blijven. Vanwege Pinksteren zit alles vol, dus we hebben gisteren nog geluk gehad. We ontbijten met vers brood en zetten onze tent net achter de receptie op: vlakbij het terras waar we kunnen zitten en eventueel alles kunnen drogen morgen.

Om half 10 lopen we de stad in en vanaf de kade en de brug ziet Chinon er prachtig uit: brede rivier, kleine stad daaraan en dan boven op de rotsen een breed kasteel met veel torens en groen. Het woord ‘vakantiegevoel’ valt en zal dat nog vaker doen vandaag. De oude stad is nog behoorlijk middeleeuws met smalle autovrije straten met vakwerkhuizen. Rond dit uur zijn er nog nauwelijks mensen, maar dat zal later of in ieder geval het hoogseizoen wel anders zijn.

We lopen omhoog naar het kasteel en dat is ook van dichtbij erg mooi. Echt middeleeuws en zelfs wat ruïne-achtig dus geen Loire paleis of lustkasteel. Het is eigenlijk meer een ommuurde hoogvlakte met gras en bomen en wat torens en gebouwen waar je in kan. Er is een prachtig uitzicht op de daken van de oude stad, de brug en de Vienne. Dit is zeker zo mooi als Saumur. Terug in de stad drinken we ondanks de matige temperatuur op een terras op een gezellig plein koffie, terwijl we onze menu du jour toch maar binnen nuttigen. Dat is weer super: salade-warme brie, dan vis met rijst en drie soorten kaas toe. En dat in hartje Chinon voor nog geen € 17,- p.p.

Om half twee zijn we terug op de camping voor een echte rustmiddag: verslag schrijven, puzzelen, nootjes, wijn, spelletjes en douchen. In de tussentijd aanschouwen we de opkomst en ondergang van een mini-markt op de camping: vier marktlieden bouwen hun kraampje op (olijven, worst, wijn en warme kip), hopen als ze om half zeven openen op goede omzet en vertrekken teleurgesteld om acht uur. Niet dat er niemand op de camping is: die is namelijk flink volgelopen. Er is gewoon geen reclame gemaakt dus iedereen heeft alles zelf al geregeld en écht commercieel zijn deze mensen ook niet. Voor ons was dit in ieder geval leuk vertier (en voor Marion een halve kip).

Van Rico en Micha weten we ondertussen dat het ook in Nederland flink gestormd heeft. Daarom ook de krantenberichten over tempête (storm). We hebben gisteren geluk gehad. Tegen negen uur gaan we kijken waar de muziek vandaan komt en naast de camping aan de oever van de Vienne treden twee mannen op met oude Franse chansons in het kader van Chinon Jazz dat dit weekend is. Ondanks de kou blijven we hier een tijdje hangen want het is best gezellig en inderdaad ‘vakantiegevoel’.

Vorige dag      Volgende dag