2019 17 Loches - Bridoré

Zaterdag 17 augustus Etappe 125

Link naar de foto's

Na een relaxte heenreis gisteren en wat sightseeing van Loches, staan we even over negen uur bij de Porte Royale voor de startfoto. Het is gelukkig droog, want dat was nog een puntje: sommige websites voorspelden tot 15 mm. regen vandaag terwijl de jongen die ons gisteren ontving zei dat het droog zou blijven. Hopelijk heeft hij gelijk.

We lopen rechts om de oude stad heen met uitzicht op de vestingwerken en de donjon die we gisteren bezochten. Aan de achterkant komen we op de GR46 en hoeven we alleen nog maar de wit-rode tekens te volgen. Na een stuk plateau met wat huizen krijgen we een steile helling omlaag met nog eenmaal uitgehakte mergelhuizen. Waarschijnlijk is dit de laatste keer, want vanaf hier wordt het allemaal wat vlakker. Door zachtglooiende velden met zonnebloemen die het zwaar hebben gehad met de droogte dit jaar, bereiken we het dorpje Perusson waar het café en de bakker dicht zijn. Daar gingen we al van uit: dit is het leeggelopen Franse binnenland waar je nooit kunt rekenen op winkels of horeca die nog open zijn. Omdat juist hier een paar druppels vallen, zetten we koffie onder een boom naast de kerk. Het regenweer zet gelukkig niet door.

Door aangenaam wijds landschap met wat glooiingen, een mix van mais, zonnebloemen en lege korenvelden en meer bosjes dan verwacht lopen we naar het volgende dorpje. We zien een soort jonge mais, maar wel met grote pluimen en we vermoeden dat dit linzen zijn. Die komen hier namelijk veel vandaan. Dat gaan we thuis opzoeken (het blijkt sorghum te zijn). Onze lunchpauze houden we op een grasveld voor de kerk en het kasteel van St. Germain, nog steeds met flinke bewolking, maar ook zon.

Vandaag is direct onze langste geplande tocht: iets meer dan 25 km. Hoewel we vrij zullen kamperen willen we toch de opgedoekte camping van Bridoré proberen te bereiken. Daar is het vlak, is mogelijk een kraan en zelfs toiletten en is volgens Google Streetview een groot afdak mocht het hard gaan regenen. Aangezien we toch al moe zijn en we niet veel zullen missen als we Verneuil s/Indre overslaan, snijden we daar een onlogische omweg van 3½ km. af. Dat is een goede keuze want al snel begint het echt te regenen. Om half vijf zitten we droog onder het enorme afdak van de oude camping van Bridoré. Er is een kraan en er zijn toiletten. Super! Dat hebben we weer goed gepland.

Dan komt om half 6 een Golfje met twee jongens die het afgesloten deel van het afdak openen en drank gaan uitladen. Ze bevestigen dat ze er vanavond een feest hebben en op onze opmerking dat dat wel tot 04.00u. zal duren, krijgen we met pretogen het antwoord ‘of langer’. Oei: dit kan wel eens een horrornacht worden met tot daglicht boem-boem muziek. Ook al lopen we daar gerede kans op, we lopen niet verder maar zetten onze tent aan de overkant van het meer op, met uitzicht op het kasteel van Bridoré en de voorbereidingen van het feest. Er komt steeds meer jeugd in auto’s, er worden zeilen opgehangen die de overkapping tegen regen en wind moeten afschermen en er begint inderdaad harde muziek. Vanuit een vissershokje (bank met afdak) slaan we de activiteiten gade, drinken onze wijn en gaan ongerust naar bed.

Vorige dag      Volgende dag