2019 19 Chatillon s/Indre - Palluau s/Indre

Maandag 19 augustus Etappe 127

Link naar de foto's

Het is behoorlijk koud vanmorgen! Anders dan gisteren is de tent ook weer eens kletsnat: een flink verschil tussen dag (25°C) en nacht (10°C). We ontbijten met vers brood op het terras van de camping. Gelukkig was er wel een bakker open in dit stadje. We steken de Indre weer eens over, die hier trouwens meer een lange vijver lijkt dan een rivier en slingeren dan over landwegen langs de noordelijke helling. De niet onprettige akkers worden nu en dan afgewisseld met heel mooie stukjes natuur zoals een vijver, een bosje of een dal met een helder beekje.

Nadat we koffie hebben gedronken langs een zoveelste zonnebloemveld lopen we stevig door omdat in het gehucht le Tranger op 10 km. een restaurant ligt. Hoewel hier veel zaken definitief gesloten zijn en op maandagen zowat alle Franse restaurants dicht zijn, willen we die 1% kans op een goed menu du jour niet weggooien door te laat daar te zijn: Qua tijd is 12u. tot 14u. nog altijd heilig. We hebben geluk: het restaurant is open, er is nog plek en dit is veel beter dan we vaker hebben gehad: kaastaart en zalm met asperges vooraf, rog als hoofdgerecht en dan kaas en tenslotte chocoladetaart/crème brûlée toe. Overheerlijk en het kost ons wat doorzettingsvermogen om weer op pad te gaan.

Door de volle zon gaat de route verder naar Palluau s/Indre, waar we weer op een gesloten camping willen gaan slapen. Een steile helling met holle weg volgt, een flink stuk door schaduwrijk bos en tenslotte een steile klim naar een heuvelpunt waar we het stadje met zijn kasteel en bos tegen de heuvel aan zien liggen. Een mooi plaatje! De bovenstad blijkt helaas zwaar vervallen en nauwelijks bewoond. Hier missen we het toerisme wel, want dan zou dit zoveel sfeervoller zijn. In de benedenstad wonen gelukkig wel nog mensen en is zelfs een terras geopend. Het komt erop neer dat we hier anderhalf uur aan een tafel zitten en de andere twee tafels gedurende zeker een uur ook bezet worden door locals. Het is echt gezellig op dit terras waar iedereen elkaar kent.

Om half 7 lopen we toch maar eens omlaag naar de Indre waar vroeger de gemeentecamping lag. Die is zoals verwacht opgedoekt, maar er staan nog overal picknicktafels, het gras is gemaaid en de kraan en een toilet werken nog. Ook deze keer dus een gratis ‘luxe’ overnachting. Na de copieuze maaltijd van vanmiddag is het een kop thee met snee (oud) brood met kaas meer dan voldoende. Als de laatste visser en het gezin dat een avondwandeling maakt zijn vertrokken, duiken wij de tent in.

Vorige dag      Volgende dag