2019 21 Argenton s/Creuse

Woensdag 21 augustus Rustdag

Link naar de foto's

We ontbijten op het terras bij de receptie met truien aan en oud brood. Voor vandaag hebben we een hele route uitgezet, zodat we zo weinig mogelijk hoeven te lopen, alle bezienswaardigheden kunnen zien en rond twaalf uur in het centrum zijn om warm te eten.

We beginnen met het Romeinse amfitheater op 1½ km. lopen bij Saint Marcel. Helaas is dat afgesloten omdat er morgenavond een Romeins theaterstuk wordt opgevoerd. We kunnen het aan de zijkant gelukkig toch nog zien. We lopen door naar het Romeinse museum en omdat dat nog gesloten is, lopen we eerst over het opgravingen veld. Hier heeft de stad Argentomagus gelegen en die was best wel groot. Helaas is van de meeste gebouwen niet meer dan de fundering over. Alleen de waterplaats, die een stuk onder het maaiveld lag vanwege het beperkte hoogteverschil met de bron van waar het water werd aangevoerd, is juist hierdoor nog aardig intact. Ondertussen is het museum geopend. Het pinapparaat werkt niet, de entrée is € 5,- p.p. en wij hebben nog maar € 5,- cash bij ons. Zakelijk ingesteld zoals de Fransen zijn (niet dus) verzint de man aan de ingang geen oplossing, waardoor we het museum overslaan.

Door naar het centrum van Argenton s/Creuse. Dat gaat over een smal steil pad, dat niet ver van het station uitkomt. Daar ligt een Bricomarché en omdat de adapter voor het fototoestel het niet meer doet, wordt hier een nieuwe gekocht. Na geld pinnen is het tijd voor koffie op een terras op het centrale plein. Wat een levendigheid na de rust afgelopen dagen. Heel gezellig! De grote bezienswaardigheid van Argenton zijn de huizen bij de oude brug die een stuk over de Creuse hangen. Het is inderdaad fotogeniek en we bekijken het van alle kanten (voor de mooiste foto’s). Zo zijn we rond half twaalf door de bezienswaardigheden heen. Wat rest is inkopen en dan op een terras in de bijna autovrije hoofdstraat een Affligem en vegetarische maaltijdsalade. Meer dan genoeg en voor ons beter dan een menu du jour wat toch weer vis inhoudt en veel minder groenten.

Terug op de camping installeren we ons weer op het terras bij de ingang. Rob schrijft het verslag bij en Marion draait de was. We vermaken ons verder met het bekijken en becommentariëren van anderen: de chagrijnige campingbaas, zijn even chagrijnige en doodvervelende familie, de vele campers enzovoort. Dit is het deel ‘rust’ van de rustdag. Na de grote maaltijdsalade gaat er vanavond niet veel meer in. Als afsluiting lopen we een stuk langs de Creuse waar toch een doorgang naar het centrum blijkt. Net als we gaan slapen zetten wat toeristen in de schemer hun tent vlak naast de onze. Grrrr.

Vorige dag      Volgende dag