2019 22 Buzancais - Villedieu s/Indre

Donderdag 22 augustus Etappe 129

Link naar de foto's

We staan op, gooien de tent plat en verplaatsen alles naar het terras. Daar ontbijten en drogen we de tent een beetje. Via het Creuse-pad lopen we naar het station waar om 9.20u. onze trein naar Chateauroux vertrekt. Als locals lopen we daar op het station rechtstreeks naar de bushalte en nog geen uur na ons vertrek staan we bij het station van Buzancais, waar we verder gaan met de GR46. Deze zijsprong is prima verlopen en was ook een goede keuze.

Het is al warm, dus we zoeken met het lopen de schaduw op. Op de lange weg Buzancais uit gaat dat nog, op de route daarna valt het tegen: veel velden, weinig bomen en veel zon. In het eerste bosje na 5 km. wordt dan ook gepauzeerd, al is er niets te zien. De GR volgt nu voor het grootste deel de niet meer gebruikte spoorlijn, hoewel we een locomotief en werkwagon zien die zo te zien onderhoud plegen. De spoorlijn tussen Loches en Chateauroux is dus nog niet helemaal opgegeven. Heel spectaculair is het niet vandaag, maar dat hadden we vooraf ook niet gedacht. Evengoed is er een verrassing, want we lopen een tegen de Indre doodlopende landweg in en deze rivier is hier eens niet een bijna stilstaande vijver, een maar kristalhelder stromend beekje met kiezelbodem en vissen. Een heerlijke lunchpauze op de oever in de schaduw volgt. Super!

Het Camp de Cesar, een heuveltje langs de Indre laten we voor wat het is: het is een van de vele plekken waar volgens de overlevering Caesar heeft gebivakkeerd. Hij was inderdaad in deze streken, maar niemand kan nagaan waar hij overnacht heeft. Door tropische hitte bereiken we het dorp Villedieu s/Indre al rond half vier. Het café is nog dicht, dus we kopen wat koels bij de Epimarché. Daar kopen we ook alles voor vanavond en morgen en daarna gaan we naar ons AIRBNB adres dat we voor € 57,- hebben geboekt. Het is een heel huis, nog koel ook, met warme douche, een gewoon bed en complete keuken. Daar maken we optimaal gebruik van. Zo worden eieren gekookt voor een kom vol met koude schotel (erwten, wortelen, eieren, komkommer, tomaat, augurken, tonijn) en wordt een sixpack Affligem gekoeld. Op TV zien we dat het komende drie dagen weer extreem warm gaat worden (zaterdag richting 34°C), dus we moeten weer overschakelen op een tropenrooster. Daarom op tijd naar bed.

Vorige dag      Volgende dag