2019 33 Bord St. Georges - Chambon s/Voueize

Maandag 2 september Etappe 138

Link naar de foto's

Na de regen gistermiddag is het flink afgekoeld. De zon schijnt wel weer als we even na achten vertrekken, maar het is deze keer écht koud. De voeten zijn maar iets hersteld van gisteren, dus mogelijk zijn het toch de 260 km. die we er nu op hebben zitten. Vandaag steken we het plateau over naar de volgende zijrivier van de Loire: na de Indre en de Creuse wordt dat nu de Tardes (die in de Cher uit komt). Het is dus weer wat vlakker landschap en ondanks het beetje regen gisteren zien we de gevolgen van de enorme droogte en hitte sinds juni: de bomen verliezen hun bladeren of zijn anders in ieder geval al in herfstkleur. We komen zelfs bij een vijver die droog ligt waar 5 eenden in de schaduw van een boom zitten. Zielig.

De tocht vandaag is niet bijzonder tot de laatste vijf kilometer. Daar verlaten we de GR om de Gorges de Voueize te zien. Dat blijkt een prachtig ruig dal te zijn met een en al bos, veel rotsblokken en zelfs rotswanden en mos. Fantastisch! Onbegrijpelijk dat de GR niet over dit avontuurlijke pad loopt. De Voueize ligt hier helemaal droog en dat lijkt normaliter toch een stroom van 10 meter breed.

Al om half vier zijn we in Chambon s/Voueize. Voordat we naar de camping gaan, volgen we de toeristische route door dit stadje waardoor we geen bezienswaardigheden missen: de romaanse brug, het uitzichtpunt over de stad en de bijzondere kerk en dan weer beneden de kerk zelf. Heel mooi en sfeervol en je zou hier wat toeristische activiteit verwachten, maar het enige terras is dicht (maandag….).

We lopen daarom naar de overkant van de Tardes, kopen wat fris in de supermarkt daar en lopen dan door naar de camping. Voor slechts € 5,- kunnen we hier overnachten en voor € 1,50 kunnen we de was draaien. Dat wordt dus gedaan nadat we de tent in een hoek van de camping hebben opgezet. Na een koude start is het vandaag uiteindelijk toch warm geworden, maar vanaf zeven uur koelt het wel weer enorm af. We installeren ons daarom in de cuisine, een grote ruimte met tafels en stoelen die we voor onszelf hebben omdat de rest van de kampeerders in hun camper zit. We eten lauwe rijst met ratatouille en linzenmix uit blik en dat is best goed te doen. De was is nog niet droog als we willen gaan slapen en die hangen we daarom aan de waslijn in een drooghok. Samen met een de rugzak vol met eten moeten we klaar zijn voor de laatste drie dagen, waar onderweg geen voorzieningen zullen zijn en we ook twee keer zullen vrij kamperen. We volgen deze drie dagen ook grotendeels de niet meer bestaande GR41, dus het wordt wel avontuurlijk: geen echte route en geen voorzieningen.

Vorige dag      Volgende dag