2019 34 Chambon s/Voueize - Chateau s/Cher

Dinsdag 3 september Etappe 139

Link naar de foto's

Oei, wat was het koud vannacht. De thermometer geeft 6°C aan. Volgend jaar gaan we toch weer met dons beginnen, want dit is niet te doen. We ontbijten en pakken rustig in de nog lekker warme ruimte in. Zelfs een warme douche pikken we nog mee: de komende drie dagen zit dat er niet in. Rond half 9 zijn we op pad en het begint direct met 130 meter stijgen, het Voueize dal uit. Daardoor warmen we een beetje op. Bovenop het plateau ligt een klein vliegveld naast een kasteel. In de tuin van het kasteel staat een vervallend vliegtuig, een vreemde combinatie. Hier verlaten we de GR46 die we vanaf Azay-le-Rideau meer dan 350km. hebben gevolgd. We steken nu wat stukken door en hopen later nog wat te vinden van die GR41.

Eigenlijk is het 15 kilometer landwegen op het plateau met eenmaal een stevig dal (ook weer met een drooggevallen beek) en één dorp met kerk. We zitten relatief hoog want hebben flink wat uitzicht rondom. Tot onze verrassing komt er een auberge met camping en meerdere soorten overnachtingsmogelijkheden zoals pipo-wagen, een pod en een boomhut. We kunnen hier wat drinken hoewel ook hier niemand is. Deze boeren zijn in ieder geval wel creatief in het zoeken van nieuwe inkomsten.

Nog wat verder gaan we door windmolens door en verschijnt rechts van ons het diepe dal van de Cher. Met elke stap wordt het mooier: we passeren een mooi opgeknapt kasteel (le Ligondes) en zien rotsen en paarse heidevelden aan de overkant van het dal. Voor de rest zijn het steile hellingbossen met op elk plateau weilanden en een enkele boerderij. Mooi en indrukwekkend. We zien nu zelfs wat verweerde GR-tekens: de GR41.

Na een pauze dalen we af en klimmen we aan de andere kant weer omhoog. Het water is door de uiteindelijke warmte toch weer op en bij de enkele boerderij waar nog leven is wordt het bijgevuld voor de avond en de morgen. We duiken nog een keer steil omlaag langs een varens/hei veld en klimmen dan de laatste keer omhoog naar het gehucht Chateau s/Cher. Dat ligt boven op het plateau met aan drie kanten dal. Het kasteel is er niet meer, maar wel een kerk, een mairie en een stuk of zes huizen. Én een grote picknickplaats op het hoogste punt. Het is goed geweest voor vandaag en we besluiten hier te overnachten. Eerst een aperitief op de bank, maar om 19u. wordt toch de tent opgezet. Een Franse pakjesmaaltijd (chili sin carne) volgt en ondanks de zitbank en het mooie uitzicht liggen we om half negen in de tent. Het koelt namelijk weer flink af.

Vorige dag      Volgende dag