Geplande route

De route is samengesteld met bewegwijzerde en gedocumenteerde wandelpaden. Ondertussen zijn we fanatieke verzamelaars geworden van (foto's van) de padmarkeringen. Zie hier onze collectie.

In Ierland en Engeland zijn veel paden circular ways. Delen daarvan zijn door de European Ramblers Organisation zijn gecombineerd tot E-routes. Door Ierland volgen we zo'n E-route . Die E8 begint op het uiterste puntje van Dursey Head, een klein rotseiland voor de kust van Ierland, waarmee het is verbonden door een kabelbaantje. Via het schiereiland Beara en het Killarney National Park gaat het vervolgens westwaarts langs de Blackwater rivier. Daarna volgen het heuvelgebied van Leinster en de Wicklow Mountains met de kloosterruïne van Glendalough, om in Dublin de ferry naar Holyhead te nemen.

Vanuit Holyhead volgen we de kust van Noord-Wales waar we ook Snowdonia National Park aan doen met de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Vervolgens gaat ons pad over de grens van Wales en Engeland zuidwaarts. Ruim voor Bristol slaan we linksaf om via de romantisch oud-Engelse Cotswolds bij het wereldberoemde Stonehenge te komen. Nu volgt nog een stuk South Downs National Park voordat we bij Portsmouth de ferry naar Frankrijk kunnen nemen.

In Frankrijk volgen we de bekende Grande Randonnees (GR's). Eerst lopen we vanuit Cherbourg langs de Normandische kust tot vlakbij Mont Saint Michel. Vanaf daar gaat het door het heuvelige Park Naturel Regional Normandie-Maine eerst oostwaarts en dan naar het zuiden. Na autorace-stad Le Mans komen al snel de kastelen van de Loire: Le Lude, Saumur, Azay-le-Rideau. Vanaf Tours volgen we de Indre waar ook nog veel kastelen liggen. Na een lange doorsteek komen we bij Frankrijks mooiste gebieden: de Auvergne, de Ardeche en de Provence. De route loopt over o.a. Puy-de-Dome, Puy-Mary, Mont Ventoux en Mourre Negre (Luberon).

Bij Toulon wordt ingescheept voor Corsica. Daar volgen we de laatste 100 kilometer van Ile-Rousse naar Corté, de oude hoofdstad van het eiland, waar bij het standbeeld van Pasquale Paoli het eindpunt ligt.